Sprangers

Bouwen aan je carrière bij Sprangers

Daarom kies jij voor Sprangers

Bij Sprangers krijg je de gelegenheid om aan uitdagende woningbouw- en utiliteitsbouw projecten te werken. De organisatie is voortdurend in ontwikkeling en we verbeteren ons continu op meerdere fronten. Dat maakt ons een organisatie waar zowel starters, young professionals en ervaren professionals invloed kunnen hebben op de organisatorische ontwikkelingen. Korte lijnen dus. Daarnaast is Sprangers een stabiele organisatie. We bestaan niet voor niets al meer dan 224 jaar. Doordat de aandelen zijn ondergebracht in een stichting kan de continuïteit van het bedrijf worden gewaarborgd. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers.

Wanneer pas je bij ons?

  • Jij houdt van een informele werksfeer waar de deuren altijd open staan
  • Je vindt het fijn om verantwoordelijkheid te nemen
  • Ondernemerschap; daar krijg jij écht energie van
  • Je gaat geen uitdaging uit de weg, we realiseren complexe bouwprojecten
  • Je houdt van de variatie die de bouwwereld kent, flexibel en dynamisch kenmerkt jou

Ontwikkelen bij Sprangers

Ons opleidingsbeleid wordt georganiseerd middels een persoonlijk ontwikkelplan. We kijken samen op welk vlak jij je verder kunt én wilt ontwikkelen en natuurlijk of je goed op je plek zit. We vinden het belangrijk om ook jouw ambities in de gaten te houden. Middels trainingen, opleidingen of cursussen tillen we onze mensen en dus de organisatie naar een hoger niveau. Dit maakt het mogelijk om je bij Sprangers continu te verdiepen in je vakgebied en te blijven groeien en ontwikkelen, zowel professioneel als op persoonlijk vlak.

Werken en leren bij ons

Wil jij graag je vakdiploma halen? Dan kun je bij ons de praktijk leren. We werken met diverse scholen nauw samen om jonge toekomstige timmerlieden te begeleiden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij Sprangers leiden wij je op tot de professional die je wilt zijn. We investeren graag in jong talent, op die manier komen we namelijk samen verder.

Een stukje geschiedenis

 

Voortbouwen op ons fundament

In 1796 start Lambertus Sprangers als éénmanszaak zijn bedrijf in Princenhage (Breda). Vijf generaties en 201 jaar later besluiten Huib en Dolf Sprangers, als zij geen opvolger binnen de familie kunnen aanstellen, de aandelen van het bedrijf te schenken aan een stichting: “Stichting Jeugdfonds Sprangers”. Zo wordt gewaarborgd dat het bedrijf, ondanks dat er niemand van de familie meer aan het roer staat, toch kan blijven voortbestaan. Door de aandelen in een stichting te plaatsen is Sprangers een zelfstandig bedrijf en wordt de toekomst en continuïteit veiliggesteld. Omdat er geen aandeelhouders zijn hoeft er geen dividend te worden uitgekeerd. Dit komt deels ten goede aan het personeel middels een extra gratificatie. Zij die er hard voor werken profiteren er dus óók van.

 

Bouwen aan een duurzame toekomst

De winst die niet hoeft te worden besteed aan de uitbreiding van het bedrijf wordt in een andere stichting gestoken: de Marthe van Rijswijck Foundation. Vernoemd naar de moeder van Dolf Sprangers. Met deze stichting worden goede doelen gefinancierd voor kansarme kinderen over de hele wereld. We gebruiken de winst dus niet alleen om het bedrijf mee uit te breiden, het wordt ook ingezet om de wereld een beetje beter te maken! Zo bouwen we aan een duurzame toekomst. Niet alleen tijdens de realisatie van onze bouwprojecten, maar ook tijdens de projecten die worden gesteund via de Marthe van Rijswijck foundation.

 

Sprangers. Maakt het waard.