Sprangers

Planontwikkelaar (Breda)

Planontwikkelaar (Breda) Sprangers https://www.werkenbijsprangers.nl
 • Breda
 • Fulltime
Direct solliciteren

 • Opleidingsniveau HBO

Ben jij diegene die het hoofd koel houdt tijdens de ontwerpfase tot en met de prijs- en contractvorming van uitdagende projecten in complexe omgevingen? En heb jij als projectleider enkele jaren ervaring en ben je toe aan een stap richting het voortraject van een project? Dan bieden wij jou een mooie uitdaging!

Deze functie ga jij vervullen

Als planontwikkelaar ben je werkzaam bij het bedrijfsbureau en ben je onder andere verantwoordelijk voor de technische en financiële haalbaarheid van projecten. Dit kan voor een tender, bouwteam of ter ondersteuning van een aanbesteding zijn. Je bewaakt procesmanagement (geld, organisatie, tijd, informatie, kwaliteit) met betrekking tot de onderhanden projecten en geeft leiding aan het interne projectteam. In de rol van planontwikkelaar ben je het centrale aanspreekpunt voor alle adviseurs en de opdrachtgever binnen de projecten en heb je een verbindende rol bij aansturing van de ontwerpprocessen. Hierbij stuur jij het projectteam, de calculator en de BIM-engineer aan.

Je takenpakket bestaat verder uit:

 • Het uitwerken van ABK’s en het opstellen (en bewaken) van proces- en realisatieplanningen;
 • Voortdurend analyseren van de risico’s m.b.t. de projecten en formuleert beheersmaatregelen.
 • Het rapporteren en het uitbrengen van verslag aan het hoofd bedrijfsbureau en directie t.a.v. de status van zijn of haar projecten. 
 • Zorgdragen voor een ‘warme” overdracht naar de projectleider in de realisatiefase.

 

Daarom pas jij bij de functie
Door de diversiteit van projecten, het type opdrachtgever en de planfase waar het project zich bevindt, vraagt ieder project weer om een andere strategie en manier van communiceren. Jij maakt het verschil als je hier vaardig in bent. Daarnaast ben je prettig in de omgang en kan je snel schakelen bij onverwachte situaties.

Deze functie is op je lijf geschreven wanneer je:

 • beschikt over een hbo-opleiding richting bouwkunde;
 • beschikt over juridische vaardigheden (o.a. contractmanagement);
 • kennis hebt van programma’s als Office en Asta;
 • ervaring hebt met BIM ;
 • een gezonde positieve én proactieve houding hebt.

Bouwen aan jouw carrière bij Sprangers

Met ons 223-jarig bestaan hebben wij bewezen dat wij een stevig fundament hebben gelegd om verder te bouwen aan de toekomst. Niet alleen voor onze opdrachtgevers, maar ook voor onze mensen. Dit zorgt ervoor dat wij een stabiele en onafhankelijke werkgever zijn. Sprangers is een informele en platte organisatie. Wij geloven in onze langere termijnvisie en daarom bieden wij jou verschillende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden die bij jou passen.

Wil je meer informatie over hoe het is om bij Sprangers te werken? Bekijk dan de projecten en lees de verhalen van de medewerkers op www.werkenbijsprangers.nl 

Welkom in het team

Je zal starten binnen het team van bedrijfsbureau op de vestiging in Breda. Het team bestaat uit het hoofd-bedrijfsbureau, een planontwikkelaar, een projectcoördinator, duurzaamheid adviseur en een planvoorbereider. Onder het bedrijfsbureau vallen o.a. ook de de afdeling calculatie en de engineering  en wordt integraal samengewerkt aan diverse projecten zoals binnenstedelijke herontwikkelingen, appartementencomplexen, zorgcomplexen, kantoren ect.

Zie jij jezelf al bij ons werken?

Heb je interesse in deze vacature voor de functie planontwikkelaar in Breda? Laat het ons weten en reageer! Klik op de sollicitatiebutton als je direct wilt solliciteren. Indien je nog inhoudelijke vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met het het hoofd bedrijfsbureau: Evert Broekmans via: : +31 (0)76-523 99 00.

Wij stellen het op prijs als bedrijven/ bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun cv’s of diensten aan te bieden. Cv’s die ongevraagd worden aangeboden zien wij als een directe en persoonlijke sollicitatie, algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig.

Vragen over werken bij Sprangers ?

Rianne Wolters

Corporate Recruiter

076 - 523 99 00