Sprangers

Medewerkers aan het woord

uitvoerder

Mijn ambities kan ik openlijk met mijn manager bespreken.

Na mijn afstuderen bij Sprangers kreeg ik direct een baan aangeboden als werkvoorbereider. Mijn scriptie was theoretisch, maar ik heb bewust gekozen voor een functie op de bouwplaats. Ik hou van de praktijk en het werken op een bouwplaats. Ik startte als werkvoorbereider met de afspraak door te stromen naar uitvoerder, toen dit mogelijk was is dit direct geregeld. Maar mijn ambities gaan verder, dat weet Sprangers ook. Ik wil op termijn graag projectleider worden en hier worden nu al de eerste stapjes voor gezet. Mijn collega’s van HR stellen een competentieprofiel voor mij op en samen met een opleidingsplan word ik klaargestoomd voor deze functie. Dit wilt toch iedereen? Het vertrouwen krijgen van je werkgever dat je het kan én de investering om dit voor elkaar te krijgen. Dit laat goed zien er naar je wordt geluisterd, maar dat afspraken ook worden nagekomen. Zo zit ik zelf ook in elkaar, afspraak is afspraak.

Hoe mijn dag eruit ziet?
Elke ochtend open ik om zes uur de bouwplaats en loop ik een rondje om alles te controleren. Dan check ik de dagplanning en bekijk ik de mail of er nog werk bij is gekomen. Als mijn collega’s er zijn neem ik de werkverdeling door en kan iedereen aan de slag. Ik ben verantwoordelijk voor het aansturen van ijzervlechters, (beton) timmermannen, elektriciens en loodgieters. Als iedereen aan het werk is loop ik rond en controleer ik het werk en stuur ik bij. Dagelijks word ik geconfronteerd met kleine en grotere problemen die ik moet oplossen. Het lukt ons altijd, maar soms heb je hier meer tijd voor nodig. Dit laat de veerkracht zien van Sprangers, we zijn creatief en inventief en samen maken we het!

– Gerard, Uitvoerder

projectcontroller

Bij Sprangers kijken ze naar de mens en dat zie je ook aan de structuur van de organisatie.

In 2014 studeerde ik als bouwkundige af in een periode waarin bijna geen werk was te vinden, maar na een half jaar was het raak! Ik kon starten bij Sprangers in Delft. De open en informele cultuur sprak mij direct aan, en mijn nieuwe collega’s namen de tijd mij op weg te helpen. Dat was heel fijn en dit is nog steeds de manier hoe wij nieuwe collega’s verwelkomen.

Ik werk nu al 4 jaar met heel veel plezier bij Sprangers als werkvoorbereider, vooral door de grote afwisseling en vrijheid in mijn werk. Mijn eerste project was direct heel gaaf, ik deed de kopers-begeleiding van een appartementen complex. Elk appartement was maatwerk met betrekking tot de afwerking en ik mocht alles coördineren tijdens de bouw. Dat was soms wel zwaar, maar ik heb met dit project heel veel kennis opgedaan die ik nu nog gebruik.

Nu ben ik verantwoordelijk voor de gevel en afbouw van een woonzorgcentrum, hiervoor heb ik alle offertes opgevraagd, de prijzen vergeleken en materiaal besteld. Dit onder leiding van een projectleider, een functie die ik ambieer. Samen bekijken we al wat nodig is om naar deze functie te kunnen groeien. Dit is hoe Sprangers is, zij kijken naar de mens en dat zie je ook aan de structuur van de organisatie. Sprangers is eigendom van een stichting en niet van aandeelhouders die hun dividend elk jaar komen ophalen. De winst die Sprangers maakt blijft in de stichting en deze wordt gebruikt om goede doelen te financieren voor kansarme kinderen. Dit maakt ons uniek.

 

– Rishi, Werkvoorbereider

Projectcontroller

Ik werk aan prestigieuze projecten.

In 2016 ben ik bij Sprangers gestart na twee lange dienstverbanden bij andere bouwbedrijven. Mijn vorige werkgever ging failliet in de crisis en zo kwam er een eind aan een dienstverband van 17 jaar. Mijn keus voor Sprangers was makkelijk, de diversiteit en de omvang van de projecten sprak mij sterk aan. Nu ben ik als Projectleider Bouwservices Delft verantwoordelijk voor de projecten tot circa €5 miljoen.

Wat mijn werk zo mooi maakt?
Een project start voor mij al bij de acquisitie en samen met de engineering en een bouwteam gaan wij aan de slag. Samen met een werkvoorbereider en een uitvoerder nemen we de uitvoeringsfase voor onze rekening en leveren wij een project op. Vanaf het begin tot en met de oplevering met mijn team een project succesvol afronden, dat maakt mijn werk heel afwisselend.  Eén van de mooie en prestigieuze projecten is de verbouwing van de verkeerstoren Schiphol centrum. Dit project heb ik regelmatig op de televisie voorbij zien komen. Dat is toch wel speciaal. De combinatie van hard werken en plezier hebben met je collega’s is wat Sprangers typeert. Wij zijn een bouwonderneming in hart en nieren met een sociale cultuur. Wij staan voor elkaar klaar als dat nodig is.

Wil jij hier ook werken?  Ik zoek nog collega’s!

– Ad, Projectleider

Theorie op school en de praktijk bij Sprangers, nu werk ik hier al 7,5 jaar met ontzettend veel plezier.

Net als mijn vader ben ik timmerman in de bouw. Nee! Ik ben níet geschikt voor een kantoorbaan. Ik heb een poging gedaan met een administratieve studie, maar dit was te saai voor mij. Al snel ging ik naar de Bouwschool in Breda, hier heb ik het vak van timmerman geleerd. Theorie op school en de praktijk bij Sprangers, nu werk ik hier al 7,5 jaar met ontzettend veel plezier. Ik houd van de vrijheid van het werken op een project. Ik start op het moment dat de ruwbouwfase klaar is, samen met mijn collega gaan we er dan iets moois van maken.  Op dit moment werk ik op het project Forum in Rotterdam, midden in het centrum en onbereikbaar met eigen vervoer. We parkeren de auto en pakken het laatste stukje de metro, dat was ook nieuw voor mij. Maar gelukkig hoeven we ons gereedschap niet mee te sjouwen.

Goed timmerwerk maakt echt het verschil in kwaliteitsbeleving. Dit realiseren en er een succesvol project van maken is geweldig om te doen. Dat is teamwerk, want we werken hier heel prettig samen met elkaar. Nieuwe collega’s worden goed ontvangen op de bouw en samen nemen we de tijd elkaar te leren kennen. Saamhorigheid is een term die ik vind passen bij Sprangers. Het is altijd gezellig om te werken met mijn directe collega’s en de andere onderaannemers die ook aan het werk zijn. Je helpt elkaar waar mogelijk is en gaat samen voor een goed resultaat.

– Marco, Timmerman

Projectcontroller

De diversiteit in de projecten en branches is natuurlijk geweldig bij Sprangers.

In 2008 ben ik bij Sprangers gestart als werkvoorbereider. De eerste indrukken waren meteen erg goed. Als werkvoorbereider heb ik met veel collega’s te maken en door de goede ontvangst door iedereen voelde ik mij direct thuis. De diversiteit in de projecten en branches is natuurlijk geweldig bij Sprangers, wij zijn actief in de woningbouw, appartementencomplexen, industrie en utiliteit zoals zorg-vastgoed. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is. Ik controleer de tekeningen, vergelijk opgevraagde offertes en ik regel alles voor op de bouwplaats. Het leukste vind ik om alles tot in de puntjes uit te zoeken en te zorgen dat alles klopt zowel constructief, als bouwkundig en financieel. Dat is veel schakelen met verschillende partijen, goed communiceren en natuurlijk administreren. Deze vaardigheden werden gezien en toen het eerste BREEAM-project zich aandiende keken mijn collega’s direct naar mij. Sinds 2012 ben ik de BREEAM-specialist bij Sprangers en ben ik verantwoordelijk voor alle documentatie en bewijslast zodat een gebouw het gewenste keurmerk krijgt.

Er wordt bij Sprangers goed gekeken naar mijn capaciteiten en welke werkzaamheden bij mij passen. Daarbij wordt ik ondersteund met trainingen en lezingen die ik kan volgen. Dat is heel fijn. Zo heb ik een functie die heel goed bij mij past en waardoor ik met iedereen die meewerkt aan een project moet schakelen. Ja, ik zit hier helemaal op mijn plek.

– Inge, Werkvoorbereider en BREEAM Specialist

projectcontroller

De actieve betrokkenheid van mijn collega’s is ontzettend fijn.

Dit had ik zelf niet verwacht hoor, dat ik na mijn studie Urban Design, als jr. project ontwikkelaar zou gaan werken. Ik dacht dat het niet bij mij zou passen want in mijn hoofd zat het slechte imago van de vastgoedontwikkelaar. Maar Sprangers is totaal anders door de stichting-structuur en de foundation waar projecten voor kansarme kinderen mee worden gefinancierd. Ik vind het heel bijzonder om hieraan bij te dragen. Dat noem ik pas maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sprangers is daarnaast vooruitstrevend in het toepassen van nieuwe groene technologieën. Wij hebben een eigen ontwerpafdeling en ontwikkelen vaak zelf onze projecten vanaf een leeg kavel. Dit doe ik op een relatief nieuwe afdeling in een jong team en dit is wat bij mij past om mijzelf te kunnen ontwikkelen.

Direct viel ik met mijn neus in de boter met de eerste ‘’nul op de meter’’ woonwijk in Etten-Leur. Daar zijn we met z’n allen trots op. Bij Sprangers zit een aanpakkersmentaliteit in de cultuur verweven, gevoed door een sterke ondernemersgeest, daardoor zie ik heel veel lef bij tendertrajecten. Wat voor mij ook heel leuk en leerzaam is, is dat ik wordt ingezet op meerdere projecten. Ik krijg de verantwoordelijkheid en vrijheid over een ‘’kleiner’’ deel van een project en ondersteun verschillende collega’s bij hun werkzaamheden. Zo zie en leer ik heel veel. De actieve betrokkenheid van mijn collega’s is ontzettend fijn, want soms gooien ze me echt wel in het diepe, maar verzuipen doe ik niet.

– Buddy, Jr. Projectontwikkelaar